About JJC
Hai, Saya JJC Admin aka mamaeja. Lahir pada tahun 1983 , dilahirkan di Hospital Besar Melaka dan dibesarkan di Felda Palong Timur Segamat Johor. Anak bongsu daripada 3 orang adik beradik. Seorang mama kepada seorang puteri yang sangat comel, Nurin Assyura Raudhah dan seorang isteri kepada seorang suami yang kacak lagi penyayang, Engineer Muhammad Ariff  :)

Detik bermula pada umur 16 tahun sewaktu cuti sekolah, mak tersayang ‘memaksa’ masuk ke kelas menjahit yang rata-ratanya veteran belaka. Mula2 x suka, tapi lama-lama bibit-bibit cinta terhadap jahitan, kraftangan dan seni mula timbul sedikit demi sedikit. Sampai sekarang rasanya mamaeja dan crafting tak dapat dipisahkan. Ibarat jarum dan benang :) Thanks mak!

Bertahun-tahun telah berlalu…

Pada 21 Mei 2010 (on my 27th birthday)… maka tertubuhlah JarumJahitCollection atau JJC bersama satu lagi blog saya http://mamaeja.blogspot.com secara rasminya. Blog mamaeja berkisarkan kehidupan saya bersama keluarga tersayang manakala blog JJC pula berkisarkan bisnes online yang saya jalankan merangkumi hampir 90% produk keluaran JJC adalah hasil kerja tangan mamaeja sendiri dibantu oleh ibu mertua tersayang.

“Hobby, Passion, Inspiration, Satisfaction”

Bermula dengan sekadar HOBBY untuk mengisi masa lapang… disulami dengan PASSION terhadap crafting termasuklah jahitan, sulaman, anyaman, lukisan dan masakan… diiringi dengan kelahiran puteri tersayang Nurin Assyura Raudhah pada 01 Mac 2009 sebagai INSPIRATION … ketiga-tiga nya digabungkan maka wujudlah SATISFACTION atas apa yang telah saya usahakan selama ini.

Happy Viewing and Happy Shopping everyone… :) 

Regards,
JJC Admin aka mamaeja

JJC notes :

Meet us every 1st weekend of the month at Amcorp Mall flea market!